Britta Teleman
Foto: Tom Martinsen

Född: 1982

Utbildning: Tog examen från Central Saint Martins College of Art and Design 2007
Har arbetat i Holland för Droog Design och för belgiske designern Sylvain Willenz.

Arbete: Frilansare och grundare av Objecthood Design Studio, en design studio med kontor i Stockholm. Projekten varierar från inredning till möbler och inredningsdetaljer.

www.brittateleman.com

Designer

Britta Teleman

“I början av ett nytt projekt börjar jag aldrig med formgivning. Min design har alltid sin grund i ett material, en efterfrågan eller ett koncept” säger Britta Teleman. Det var precis så idén till bokhyllan Strapp föddes; en produkt som idag är del av KLONGs sortiment.

Britta gillar att utforska nya material. Miljöaspekten finns alltid med i tankarna i början av en designprocess. Produkterna ska ha lång livslängd, både vad gäller kvalitet och design. Den naturliga föreningen mellan just kvalitet och design är en av de stora utmaningarna.

Britta talar gärna om något hon kallar för  “objecthood”. Det är en filosofisk beteckning på hur saker får en mening och relaterar till objektets beståndsdelar och dess relation till andra saker och människor. Ett objekt är verkningslöst om det varken berör oss eller skapar en relation till dess ägare.

Hennes design kännetecknas av originella former, material och funktioner. Detta resulterar i ovanliga produkter som är enkla och känns självklara även om du inte sett något liknande tidigare.

UTFORSKA MER

Produkter av samma designer