VINNARE AV ELLE DESIGN AWARDS 2015!

elle.vinnare.glimmer.byrå

Vid ELLE Decoration Swedish Design Awards i veckan blev vår designer Ania Pauser tilldelad priset Årets Möbel för sin byrå GLIMMER!
Byrån är tillverkad av Cembrit med tre större lådor av björkplywood. Formmässigt leker byrån med våra bilder av hårtkontra mjukt och vill utmana oss att komma nära och känna själva. De fingertoppsvänliga knopparna av mässing dekorerar lådorna som smycken. Den vackra benställningen är gjord av pulverlackat stål med mässingsfötter.

INSPIRATION

klong miljö

Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av nyheter, uppdateringar och inspiration snabbt och enkelt!

Facebook: KLONG
Instagram: klongintermestic

FIRA MARSCHALL

FIRA TOPP1

Design Mia Cullin

Än är det några mörka vintermånader kvar.

FIRA marschall lyser upp mörkret både till vardag och fest!

PATINA TERRA

Design: Mats Broberg & Johan Ridderstråle

Nyheter för hösten 2014 är Patina Terra – tre nyanser av grå. En riktigt ljust grå och två varianter av den lite mörkare grå; en för den lilla och en lite mörkare för den större.

Mått: Liten: 100 x 400 mm.  Stor: 170 x 400 mm. Oljelampan har en fransk kvalitetsbrännare och glasröret går att få i både frostat och i klart glas.

PATINA TERRA

 

KNUFF mini

Design: Mats Broberg & Johan Ridderstråle

Pepparkvarnen KNUFF finns nu också i mindre storlek!

Pepparkvarnen för tanken till det klassiska spelet ”Fia med knuff”. Kvarnen har ett invändigt keramiskt verk och tillverkas i vitt och svart.  Vilket ofelbart för tankarna till salt och peppar. Mått: Liten: 11 x 6 cm. Stor:16 x 8 cm

KNUFF LITEN

 

 

FIRA

Design Mia Cullin

FIRA kommer i olika utföranden, som går att kombinera på olika sätt, för olika tillfällen.

FIRA ADVENT är en ljusstake för fyra stearinljus. Den är tillverkad i pulverlackerat stål med en insats i mässing. Insatsen är flexibel och kan avlägsnas om man så önskar och användas för andra ändamål när julen är över.

FIRA MARSCHALL är en ljuskälla avsedd, som namnet anger, för en marschall. Den är tillverkad i pulverlackerat stål med en dekorativ insats i mässing. Avsedd för utomhusbruk.

FIRA STORT är en ljuskälla avsedd för blockljus eller större värmeljus. Den är tillverkad i pulverlackerat stål med insats i mässing och glas. Denna kan användas såväl inomhus som utomhus.

FIRA TOPP  är ett stativ för både FIRA MARSCHALL och FIRA STORT. Båda dessa har en gänga i botten vilken möjliggör att de kan skruvas fast i det höga stativet.

FIRA Marschall& Advent

ÄNG VAS BLÅ

Design Eva Schildt

Vasen Äng finns nu även med blågrönt galler! Den utskurna metallställningen fungerar som ett inbyggt blomsterstöd. Material: Mässing med tillhörande glasvas. Mått 10 x 21 cm

ÄNG GRÖN

SVANTE VATTENKANNA

Design Broberg & Ridderstråle

Vattenkannan Svante finns i mässing eller koppar. Mått: 15 x 8 x 30 cm

VATTENKANNA

 

DUSK COLLECTION

KLONG visar en ny möbelkollektion under Stockholm Furniture Fair 4-8 februari.

”DUSK COLLECTION” – MÖBLER MED INSPIRATION FRÅN DET KALKRIKA GOTLAND

Under hösten inbjöds en grupp formgivare, som samtliga finner inspiration i den fina stenkusten , att var och en på sitt sätt tolka landskapet. De inbjudna formgivarna är Ania Pauser, Broberg & Ridderstråle och Stina Lindholm. Gemensamt för samtliga objekt är ett material – Cembrit. Cembrit framställs av cellulosa och cement är framför allt ägnat fasadbeklädnad. Med sin grå och ”steniga” yta har man ett material som är likt kalksten men som går att använda på nya sätt.

” Med DUSK – kollektionen har formgivarna lyckats formge fyra tidlösa möbler där kombinationen funktion , material och form gett ett helt nytt spännande uttryck i all sin enkelhet. Objekt med associationer till det karga landskapet inbakat en lyxig känsla…säger Eva Hjertberg Vd för Klong.

Möbelserien DUSK som består av skåpen VOLTAIRE och KLINT, samt skänken KALK och byrån GLIMMER visas i Klongs monter A 09:15.

 

KALK SIDEBOARD

Design Ania Pauser

Sideboardet KALK är tillverkat av Cembrit och ljus ask. Innanför det hårda yttre göms en mjukare insida klädd i ask. Inuti sideboardet finns det två lådor för förvaring av mindre ting. De fingertoppsvänliga knopparna gjorda av mässing dekorerar dörrarna som smycken. Den vackra benställningen är gjord av pulverlackat stål med mässingsfötter. Måtten är 160 x 44 x 72cm.KALK