Nya KLONG-produkter på FORMEX

PRESSMEDDELANDE NYHETER FRÅN KLONG

 

Första tecknet på att hösten är i ankommande brukar vara Formex och det är ju redan nästa vecka.
Vi har precis avslutat en sommar med utställning i ett regnigt Båstad vilket gjorde att vi fick många besökande. Tacksam för det.

 

MONOKEL förvaring 

MONOKEL_Clothes_Rack

MONOKEL_Hook

MONOKEL_Umbrella_Stand

Inför hösten har vi några nyheter. Dels är det en serie som går under samlingsnamnet Monokel.  Monokel är en klädkrok, en klädhängare och ett paraplyställ. Samtliga med ett eget ”enögt” starkt uttryck, formgivna av Sofia Almqvist.
Klädkroken har stort användningsområde då den både kan användas i sovrum, badrum eller i hallen. Överallt blir den en fin accent i rummet.
Klädställningen är väggfast och har fina detaljer i mässing. En otroligt smart konstruktion som på liten yta ger multipla möjligheter att hänga kläder eller förvara accessoarer och småsaker.
I tillägg finns ett paraplyställ med stuns i formgivningen. Kombinationen av mässing och grått matt stål är sobert och vackert.

”Jag gillar att utgå från det enkla, när en enkel form blir stark i sig själv och tar plats i rummet. Att ett funktionellt objekt även blir en dekoration och vågar synas. Den varma mässingen i kombination med det gråa matta känns både elegant och kaxig. Den uppskalade cirkeln är återkommande i alla tre objekten, därav seriens namn Monokel. Monokel passar för både små och stora utrymmen, och en eller flera i kombination med varandra. “Var sak på sin plats” och “ordning och reda” oavsett om man bor i slott eller koja.” säger Sofia Almqvist.

 

 

BLAD kaffe och teburk

 

 

BLAD_Products

 

Eva Schildt har nu designat ytterligare ett bidrag till KLONG- kollektionen. BLAD är två burkar med olika storlek avsedd för kaffe respektive te. Båda har en tillhörande fin liten skopa.
Burkarna är ritade för att kunna stå framme och ge en fin dekoration till köket.
” Jag tycker att det är extra roligt att formge vardagsföremål. Det är något som du möter varje dag och då vill jag självklart ge dem extra omsorg. Burkarna har ett lock som välvts till en kupol med en nätt knopp och ett dekorativt blad som fått sin form från kaffe- och tebuskar. Till burken finns en skopa som passar både till kaffe och te. Min förhoppning är att de skall förgylla varje morgon” säger Eva Schildt.

 

 

⦁ Sofia Almqvist har en kandidatexamen från Konstfack / industridesign 2014. Just nu tar hon sin Mastertubildning på Konstfack. Sofia har sin egnen designstudio Kompaniet sedan 2010. Hon gör projekt i inom olika designområden från konst och installationer till formgivning och kommunikation. Sofia arbetar med många olika material. ⦁ www.kompanietdesign.se
⦁ Eva Schildt har sin utbildning från Beckmans där hon tog sin examen 2001. Eva har sin egen designstudio och hon är verksam inom många olika material. ⦁ www.evaschildt.se

KLONG and Friends

 
Klong 3
 
Exhibition KLONG & Friends is going on right now at NIVÅ 125 design gallery in Båstad.
The exhibition will take place until the 13th of August.
 
For more information about the exibition and opening hours click here
 

NIVÅ 125 BÅSTAD
Finnsbovägen 277
269 96 Båstad

Download the pressrelease in Swedish here: Pressrelease KLONG and Friends

A picture can be downloaded here