Jonas Bohlin
Foto: Tom Martinsen

Född: 1953

Utbildning: Konstfackskolan, Avdelningen för Möbler och Inredning, 1977–81

Arbete: En av grundarna av Klong Interior. Driver Jonas Bohlin Arkitektur och gör design, inredningsprojekt och utställningar.

Designer

Jonas Bohlin

Jonas Bohlin är en av de mest erfarna och erkända designers vi har i Sverige. Jonas har designat inredningsdetaljer, möbler, lampor och en mängd andra produkter. Han har varit professor i möbeldesign på Konstfack mellan 2004-2009 och grundare av Beckmans designavdelning. Karriären tog snabbt fart år 1981 genom examensarbetet Betong (en stol gjord av betong) som ledde till stort genomslag i branschen . Vad är viktigast? Form eller funktion? Svaret har för Jonas varit irrelevant då han alltid hållit sig till sin syn på formgivning.

År 1994 fick Jonas stor uppmärksamhet då han rodde hela vägen till Paris på båten Liv. Förutom han själv deltog även sammanlagt 53 vänner på olika etapper av resan . Under rodden fann han inspiration vilket resulterade i LIV-kollektionen, varav många produkter fortfarande ingår i KLONGs sortiment. Jonas filosofi är att skapa hållbar design med lång livslängd.

Jag har aldrig skapat för att ingjuta känslor, jag skapar för att jag är genuint intresserad.

Jonas Bohlin

UTFORSKA MER

Produkter av samma designer