LogotypeCreated with Sketch.

Marie-Louise Hellgren

DesignerMarie-Louise Hellgren

Marie-Louise Hellgren är en svensk designer med stort fokus på hållbarhet. Produkter från hennes portfolio hittar du världen över. Marie-Louise design handlar om att ge mening till det vardagliga livet genom den skönhet, enkelhet och energi hennes produkter utsöndrar.

Marie-Louise arbetar med ett brett spektrum av produkter och material. Hennes kreativitet vilar på en respekt för naturen samt den svenska traditionen av att samlas och avnjuta varandras sällskap i samband med traditioner och högtider.

Genom att resa runt jorden och ta sig till outforskade platser i b.la. Tasmanien, Peru och på Island har Marie-Lousie fått en starkare kontakt med vår planets innersta själ.  Denna kontakt är något som överförs till hennes produkter.

Marie-Louise arbetar både med stora internationella företag och mindre lokala företag. Genom sin mångsidighet när det kommer till material och produkttyper kan hennes färdigheter appliceras på alltifrån design av små inredningsdetaljer till stora konceptuella uppdrag.

Hennes konst är en påminnelse om vad som är viktigt: Inte slit och släng utan istället den riktiga meningen med livet.

Utforska mer

Produkter av designern