Barbro Berlin
Foto: Kjell B. Persson

Född: 1965

Utbildning: Beckmans Designhögskola, 1992-95

Arbete: Driver sin egen designstudio i Stockholm tillsammans med Pia Amsell.

www.berlindesign.se

Designer

Barbro Berlin

”Jag vill förstärka upplevelsen av vardagliga aktiviteter genom att kombinera funktion och skönhet. Jag gillar när normala sysslor utvecklas till något sensuellt och estetiskt, oavsett om det handlar om att servera måltider eller att hänga upp ytterkläder i hallen hemma. Min kreativitet frodas genom formerna och färgerna i naturen.”

Barbro Berlins första designobjekt för Klong var tårtkniven Gondol. “Genom Gondol känns det som att jag gett uttryck för min ultimata ambition: en uppenbar kombination av känsla och funktion. När du öppnar förpackningen och tar fram Gondol-kniven känns det spirituellt. Det är något magiskt och tidlöst med Gondol som intresserar mig.”

” Vad gäller Gondolette kommer inspirationen från min barndom, då vi använde något liknande för olika typer av smårätter.”

Idag samarbetar Barbro tillsammans med Pia Amsell och de driver tillsammans Amsell Berlin Designstudio. Deras design inkluderar produkter som används för matsalsbord, tryck och lampor.

Vårt samarbete är ett roligt komplement till vår individuella kreativitet. Tillsammans skapar vi något annorlunda från det vi hade gjort individuellt. Kanske är det för att vi visar upp mer av våra feminina sidor.

Barbro Berlin

UTFORSKA MER

Produkter av samma designer