• Fri frakt över 500 kr
  • Hemleverans med Budbee
  • Säker betalning med Klarna

Ami Katz

”Många ”klassiker” är formgivna för ett specifikt projekt” säger Ami. Hon är övertygad om att de tydliga ramarna som ges i ett projekt kan ge produkterna en tydlig karaktär som gör dem användbara i andra situationer och miljöer än dem de från början var designade för.

”Min mor gjorde ofta unika blomsterarrangemang och byggde egan vaser genom att kombinera olika kärl."

Jag tror att det var därför jag började fundera på en vas med en vattenbehållare och någon form av ställning runt den som kunde möjliggöra sådana blomsterarrangemang. Men inte förrän vi behövde hitta en bra present till Fannys 50-års dag fick jag idén till hur vasen skulle se ut. Formen skulle vara lekfull utan att vara trendig. Materialet skulle vara tidlöst och åldras vackert. 

Tomas Söderholm bidrog med förbättringar och framställde mässingsställningen i sin fars verkstad. Liksom de flesta av 3dO’s arbeten är Fanny ett resultat av samarbete.

Efter det att Fanny-vasen exponerats i ett designmagasin började kontoret få frågor om var vasen kunde köpas. Det var här Klong kom in i bilden.

3dO är ett kontor sammansatt av arkitekter, inredare och formgivare som arbetar inom flera områden; alltifrån byggnader och offentliga miljöer till produktformgivning.

Fjällnäs pensionat och Villa Baro i Åtvidaberg är exempel på genomförda byggprojekt.

1 produkt

Fanny Small Black 2

Fanny Vas

1 149 kr

Du har sett 1 av 1 produkter

En kaka till kaffet? 

Denna site använder cookies för att optimera din köpupplevelse. Vill du veta mer? 
Läs mer här