• Fri frakt över 500 kr
  • Snabb leverans
  • Säker betalning med Klarna

Ami Katz

”Många ”klassiker” är designade för ett specifikt projekt” säger Ami. Hon är övertygad om att de tydliga ramarna som ges i ett projekt ger produkterna ett syfte och attribut som gör dem användbara i olika situationer och miljöer som de från början inte var tilltänkta för.

”Min mor gjorde ofta unika blomsterarrangemang och letade alltid efter fina vaser.

Jag tror att det var därför jag började fundera på en vas med en vattenbehållare och någon form av ställning runt behållaren som kunde möjliggöra sådana blomsterarrangemang. Men inte förrän Fanny fick en gåva på sin 50-års dag som jag förstod hur vasen kunde se ut. Formen skulle vara lekfull utan att vara ”trendig”. Materialet skulle ge uttryck för något tidlöst genom att åldras fint. ”

Tomas Söderholm bidrog med förbättringar och framställde mässingsställningen i sin fars verkstad. Liksom de flesta av 3dO’s skapelser är Fanny ett resultat av samarbete.

Efter ”Fanny”-vasen exponerades i ett designmagasin, började kontoret få frågor var vasen kunde köpas. Det var här KLONG kom in i bilden.

”Färger är också viktiga för mig. Spännande kombinationer, dissonanser och oväntade  färgkombinationer är roliga att arbeta med.”

3dO är en designfirma sammansatt av arkitekter och formgivare som arbetar inom olika områden; alltifrån byggnader och design till offentliga miljöer och formgivning.

Fjällnäs gästhus, förskolan Ugglan & Restaurang Hjerta är exempel på genomförda projekt av 3dO. Genom åren har 3dO specialdesignat möbler, textilier och attiraljer för särskilda miljöer.

1 produkt

Fanny Small Black 2

Fanny

1 100 kr

Du har sett 1 av 1 produkter

Powered by Jetshop

En kaka till kaffet? 

Denna site använder cookies för att optimera din köpupplevelse. Vill du veta mer? 
Läs mer här