• Fri frakt över 500 kr
  • Hemleverans med Budbee
  • Säker betalning med Klarna
Sagan om Fanny
Historien bakom produkten

Sagan om Fanny

https://www.klong.se/pub_docs/files/SaganomFanny/Klong_HighRes_10_mindre.jpg

Från present till prisvinnande storsäljare

Arkitekten och designern Ami Katz ville ge något alldeles speciellt och personligt till sin gode vän och kollega Fanny i 50-årspresent. Det skulle bli en vas som hon själv ritat och som handgjordes av en annan vän och kollega, Tomas Söderholm, så sent som natten innan festen.


Vasen hamnade senare i ett fotoreportage och efter det började trilla in förfrågningar till designkontoret där Ami jobbar om vart man kunde få tag på vasen. Ami berättar hur hon alltid hade gillat Klongs kollektion och bestämde sig för att kontakta oss.


Som vi alla förstår blev det ett lyckat möte och på Formex år 2012 presenterades vasen som nyhet i kollektionen. Mottagandet var fantastiskt positivt och kröntes med vinst av juryns pris Formex Formidalble med motiveringen: "Ett skulpturalt föremål som fångar vår tids blomsterkärlek och fascination för mässing. Med glimrande inspiration av jugend och Wiener Werkstätte är Fanny på samma gång stramhet och lekfullhet, innovation och framåtblick. En framtida klassiker, en stiliserad bukett som inte kräver några blommor".


Det var sagan om Fanny - en riktig solskenshistoria!

https://www.klong.se/pub_docs/files/SaganomFanny/AMI-KATZ-PORTRATT.jpg

Ami Katz berättar hur det gick till

“Jag hade länge haft idén att skilja det som håller vattnet från det som blommorna kan arrangeras i. Inspirationen kom från min mammas sätt att bygga ihop sina egna vaser av olika skålar och t ex stenar för att få till sina fantastiska blomsterarrangemang.


När Fannys födelsedag närmade sig fick jag de sista pusselbitarna till formen. Den skulle vara stor nog att passa på hennes soffbord, vara lite sextiotalsinspirerad (vi är ju födda 1960) och den skulle vara både klassisk och originell, precis som Fanny. Den blev klar i sista stund!"

En kaka till kaffet? 

Denna site använder cookies för att optimera din köpupplevelse. Vill du veta mer? 
Läs mer här