• Fri frakt över 500 kr
  • Hemleverans med Budbee
  • Säker betalning med Klarna
Frågestund med Margarita
Möt formgivarna

Frågestund med Margarita

Möt formgivaren bakom Twilight

https://www.klong.se/pub_docs/files/FrågestundmedMargarita/Margarita_Elliot_mindre.jpg

Margarita Matiz Bergfeldt föddes i Bogotá, Colombia 1973. Idag bor och arbetar hon i Stockholm efter att från början flyttat hit för att studera på Konstfack. År 1999 tog hon sin masterexamen i industridesign.


I år lanserades Margaritas första produkt för Klong; den vackra vägglampetten Twilight. Vi har suttit ned och samtalat om tanker kring arbetsprocessen, inspiration och naturligtvis Julen som närmar sig...

https://www.klong.se/pub_docs/files/FrågestundmedMargarita/Margarita_2_mindre.jpg

Välkommen till Klong-familjen! Hur har det varit att arbeta med oss för första gången?

Tack! Det har varit fantastiskt fint att arbeta med Klong. Jag presenterade en prototyp i mässing för Eva och hon tog emot den med öppna arnmar och sa direkt "Vi kör!"


Vilken är den viktigaste aspekten för dig i processen att ta fram en ny produkt?

Det viktigaste och finaste är att kunna vara nära produktion när man tar fram en ny produkt, där man både kan få inspiration och ha en intressant dialog under utvecklingen.


Finns det någon miljö som inspirerar dig särskilt mycket eller ofta?

Vädret och dess växlingar inspirerar mig mycket, att dokumentera och samla på visuella upplevelser och förstås att möta och diskutera med olika människor.


Vi måste prata lite om Julen. Hur firar du den?

Jag brukar fira jul i kalla Sverige eller i varma Colombia. Lika fantastiskt båda två! Det viktigaste är att njuta av alla traditioner och vara med familjen. I Colombia firar vi El Dia De Las Velitas. Då samlas familjen runt många levande ljus och jag är så glad att kunna ta Twilight in i den traditionen.


Kommer du att ha något nyårslöfte i år, och i så fall vad?

Nyårslöften gör mig stressad, men jag brukar sträva efter att vad jag gör i livet ska göra mig glad. Jag vill jobba med saker som ger mig och förhoppningsvis andra en mening. OK, jag lovar att jag ska träna mer…efter jul.


Haha! Slutligen, vilken är din favoritmöbel eller inredningsdetalj hemma hos dig?

Just nu Twilight såklart! Jag har placerat den i en mycket viktig del i vårt hem - I hörnet vid fönstret i köket. Köket är vår favoritplats och fönster är det finaste som finns. Twilight är där och ger både ljus och en extra dimension!


Förutom Twilight så älskar jag kroken Mama som min man Jonas Bergfeldt ritade redan när han gick på Konstfack. Vi har fyllt en hel vägg helt slumpmässigt och skapat en levande vägg som välkomnar oss varje dag när vi öppnar dörren.

Twilight finns i två material: mässing och rostfritt stål. Till din produkt får du med dig två stycken fästplattor så att du kan välja om du vill placera den mot en platt vägg eller i ett hörn. Du får även med både en vas och en ljusinstats så att du kan variera din Twilight mellan tillfälle och säsong på året.

https://www.klong.se/pub_docs/files/Klong/Twilight-3.jpg
https://www.klong.se/pub_docs/files/FrågestundmedMargarita/Twilight-4.jpg
https://www.klong.se/pub_docs/files/FrågestundmedMargarita/Twilight-5.jpg

En kaka till kaffet? 

Denna site använder cookies för att optimera din köpupplevelse. Vill du veta mer? 
Läs mer här