• Fri frakt över 500 kr
  • Hemleverans med Budbee
  • Säker betalning med Klarna
Eva Schildt om Alla hjärtans dag och nya året
Möt formgivarna

Eva Schildt om Alla hjärtans dag och nya året

Samarbetet mellan formgivaren Eva Schildt och Klong sträcker sig långt tillbaka, och hon har med sina många vackra produkter i kollektionen blivit en kär medlem i Klongfamiljen. Vi hittar exempelvis storfavoriterna vasen Äng och ljusstaken Constella bland hennes verk. Dessa båda har redan blivit moderna klassiker och är ofta är de produkter som de flesta förknippar Klong med vid första tanken.


Nu vill vi lära känna Eva lite bättre och såklart höra vad hon har för Alla hjätans dag-planer! Hennes ljushållare Marriage och ljusstakarna Marriage Duo är väl trots allt exempel på den ultimata Alla hjärtans dag-gåvan? De två ringarna för tanken till vigselringar som svetsats ihop. Som en symbol för evig kärlek tro?

https://www.klong.se/pub_docs/files/VitittarinhosAnkiGneib/EVA-SHILDT-PORTRATT-noresize--beskuren.jpg

Vad gör du på Alla Hjärtans dag om du får bestämma?

Skulle så gärna gå ut och äta med min man på någon härlig restaurang i Stockholm, det blir alldeles för sällan. Det finns så mycket nya spännande ställen som öppnar hela tiden, jag hänger inte riktigt med känner jag.


Vilka är dina förväntningar på 2022?

Jag har planterat en stor köksträdgård i höstas och jag hoppas på att allt ska överleva där.


Sedan tänker jag på att det är viktigt att ta till vara på de kreativa perioder som kommer under året som ofta infaller under mars och september/ oktober för mig. Det kanske låter jätteknasigt men det brukar vara så…!


Vilken Äng-vas är din favorit?

Såklart är jag lite extra förtjust i den nyaste Äng Pond där vi har reducerat vasens höjd så mycket vi kan utan att tappa funktion, det är jättespännande. Eller reducerat hela vasen kan man säga. Jag har alltid velat att vasen inte ska konkurrera för mycket med blommorna, att mönstret är kamouflerat mm…nu är den så liten som möjligt ;)

https://www.klong.se/pub_docs/files/VitittarinhosAnkiGneib/Marriage-Details-Square-5.jpg
https://www.klong.se/pub_docs/files/VitittarinhosAnkiGneib/Äng-Pond-Brass-Details-Square-2.jpg

Vad är Alla hjärtans dag?

Sankt Valentinus kan vara personen vi har att tacka för Alla Hjärtans dag. På 200-talet dömdes han till döden på grund av att ha vigt par på kristet vis. Ett par hundra år senare blev han helgonförklarad och inom den katolska kyrkan firade man hans minne den 14e februari. Med tiden har datumet blivit kärlekens dag.

https://www.klong.se/pub_docs/files/VitittarinhosAnkiGneib/Cirkus.jpg

Design Eva Schildt

En kaka till kaffet? 

Denna site använder cookies för att optimera din köpupplevelse. Vill du veta mer? 
Läs mer här